Tips en informatie over alles voor je huisdier

Home » » Krabpaal voor de kat

Krabpaal voor de kat


Eigenlijk kan je als kattenbezitter niet zonder een krabpaal of krabmeubel. Katten hebben zo'n krabpaal namelijk nodig om hun nagels te scherpen, maar ook om deze nagels te reinigen en om zich te rekken en te strekken.

Daarom kijken we hier naar het nut van krabpalen en de beste winkels waar je een krabpaal kunt kopen.

Een krabpaal is belangrijk om te voorkomen dat de kat zijn of haar nagels in je meubels of gordijnen slaat. Maar ook voor de gezondheid van de kat is zo'n krabpaal belangrijk. Katten slijpen hun nagels er mee, maar een krabpaal zorgt er ook voor dat ze het vuil van hun nagels kunnen verwijderen. En ook verspreiden ze zo via klieren in hun pootjes een geur om hun territorium af te bakenen. Een oer-behoefte die je niet moet onderschatten.

Deskundigen adviseren daarom om meerdere krabpalen in huis te zetten. Dat hoeven dan geen grote krabmeubels te zijn, maar het is heel plezierig voor een kat als hij of zij de krabbehoefte kan vervullen. En het is ook wel zo veilig voor je meubels of gordijnen!

En een eenvoudige krabpaal hoeft helemaal niet duur te zijn. Kijk maar bij de beste winkels met benodigdheden voor je kat voor goede maar voordelige krabpalen.


Menu :