Tips en informatie over alles voor je huisdier

Home » » Hoofdstel en halster

Hoofdstel en halster


Hoofdstellen voor het het paard zijn er in tal van soorten. Hier meer informatie en een verwijzing naar waar je voordelig een halster of een hoofdstel kunt kopen.

Een hoofdsel bestaat uit een groot aantal onderdelen. Het bit, teugels, een neusriem, keelriem, sperriem, frontfriem, bakstuk en windveren. Bij tuigpaarden komen daar nog oogkleppen en lepel bij.

Al deze hoofdstellen en halsters kun je goedkoop kopen bij de beste dierenwinkels om spullen voor het paard te kopen.

Halster

Een halster is een eenvoudig maar sterk hoofdstel waaraan je een paard kunt vastzetten.

Er zijn ook bitloze varianten op het halster, deze worden bosals genoemd. De meeste hoofdstellen hebben echter een bit. Deze kan gemaakt zijn van een groot aantal verschillende materialen zoals leer, rubber, ijzer en schuimrubber.

Stanghoofdstel en trenshoofdstel

Als het bit in de mond van het paard gaat spreekt men over een trendhoofstel of stanghoofdstel. Door het bit in de mond te plaatsen kan de ruiter beter instructies aan het paard geven. Zowel beginnende ruiters als ervaren ruiters worden deze hoofdstellen aangeraden.

Bij het trenshoofdstel beschikt het bit over een metalen mondstuk en aan beide uiteinden zit een ring voor het bevestigen van de teugels. Er is een grote verscheidenheid aan ontwerp, lengte en gewicht bij deze hoofdstellen.

Kijk voor alle goede hoofdstellen in de bovenstaande beste dierenwinkels voor paard en ruiter.
Menu :