Tips en informatie over alles voor je huisdier

Home » » Ruim 340 vogelkooien. Kies maar uit!

Ruim 340 vogelkooien. Kies maar uit!


Op zoek naar een vogelkooi? We hebben er hier ruim 340 voor je. Vogelkooien voor binnen en volières voor buiten. Letterlijk in alle soorten en maten. Hier vind je altijd een geschikte vogelkooi voor je vogels.


Het aanbod aan vogelkooien is groot. Van een kleine vogelkooi voor één of twee parkieten of kanaries tot grote vogelkooien voor een hele groep vogels. Je vind ze allemaal in het overzicht met alle vogelkooien.

Vogelkooi tips

Waarop moet je letten als je een vogelkooi aanschaft? Ten eerste op de vorm. Een ronde kooi ziet er mooi uit op bijvoorbeeld een tafel, maar een rechthoekige kooi is voor de vogels wat plezieriger. In een ronde kooi is het wat lastiger oriënteren (ga zelf maar eens in een ronde kamer staan) en de vogels kunnen de ruimte wat effectiever benutten.

Qua ruimte is het belangrijk dat de vogelkooi lekker ruim is. Vooral als je de vogels niet af en toe vrij door de kamer laat vliegen is het belangrijk dat ze ruimte hebben om in de kooi een beetje te vliegen. Een vogel die alleen maar de hele dag op een stokje kan zitten is geen blije en gezonde vogel.

Voor het vermaak kun je wat vogelspeelgoed in de kooi plaatsen. Maar als je deze ophangt, hou er dan rekening mee dat dit niet ten koste gaat van de vliegmogelijkheden van de vogels. Je kunt ze het beste een beetje uit de weg hangen.

Voor jezelf (maar ook voor de vogel) is het fijn als je de bodem van de bak uit de kooi kunt trekken om deze schoon te maken. Zo kun je er goed bij en hoef je niet in de kooi te zijn.

Etensbakjes, drinkbakjes en vogelbadjes aan de zijkanten van de vogelkooi zijn best handig omdat ze goed schoon blijven. Bij bakjes op de grond valt er van alles in. Ook uitwerpselen.

Kijk in het overzicht bovenaan voor alle vogelkooien tegen een interessante prijs.


Zie ook

Menu :