Tips en informatie over alles voor je huisdier

Home » » Kippenhok kopen

Kippenhok kopen


Kippen worden steeds vaker als huisdier gehouden. Een kip is dan ook heel gezellig en grappig huisdier dat zijn baasje al na een paar dagen herkent en dan graag bij hem of haar is. Bovendien hebben kippen de leuke eigenschap dat ze eieren leggen. En kippen hebben minder ruimte nodig dan je zou denken. Met een kippenhok kom je al een heel eind. We wijzen je hier de weg naar 150 leuke kippenhokken!


Waaraan moet een kippenhok voldoen?

De meeste kippenhokken bestaan uit een half open gedeelte (een ren) en een tochtvrij nachthok. Dat nachthok is belangrijk, want daarin gaan de kippen op stok. Het nachthok heeft dus één of meerdere zitstokken nodig. Het nachthok hoeft niet groot te zijn. Een vierkante meter per drie kippen is genoeg. De ren moet wel een stuk groter zijn. Je kunt de kippen ook overdag in de tuin laten scharrelen.

In tijden van vogelgriep geldt er een ophokplicht. De kippen moeten dan in het kippenhok / ren blijven, en je moet de ren kunnen afdekken.

Hier vind je goedkoop een kippenhok

Ben je op zoek naar een leuk kippenhok. Hier vind je meer dan 150 kippenhokken verzameld. Kippenhokken in alle soorten en maten.

Zitstokken

We noemden ze al, zitstokken. Een kip gaat 's nachts op stok en in het kippenhok moeten dus voldoende zitstokken aanwezig zijn. De beste zitstok is rechthoekig van vorm en als je meerdere zitstokken plaatst voor meerdere kippen kunnen deze het beste op gelijke hoogte. Kippen willen namelijk altijd op de hoogste stok.

Overigens hoef je niet voor iedere kip een aparte zitstok te plaatsen. Van kleine sierkippen passen er makkelijk vier op een meter.

Het kippenhok moet aan de onderkant afgesloten zijn om te voorkomen dat roofdieren zich 's nachts een weg naar de kippen kunnen graven

Kippen in de tuin

Kippen kunnen ook in een kleine tuin worden gehouden. Als je de tuin goed afzet kunnen ze gewoon scharrelen. Je kunt de kippen dan het beste laten kortwieken door de dierenarts. Dit is volledig pijnloos.

Zie ook

Menu :