Tips en informatie over alles voor je huisdier

Home » » Hondenfietsmand. De beste fietsmanden voor de hond op de fiets

Hondenfietsmand. De beste fietsmanden voor de hond op de fiets

Neem de hond mee op de fiets met een handige hondenfietsmand. Zo'n fietsmand voor de hond is er in vele formaten, al moet de hond natuurlijk ook weer niet al te groot zijn.


Hier kijken we naar de beste hondenfietsmanden, een fietsmand om de hond mee te nemen op de fiets.


Je hebt hondenfietsmanden voor voorop de fiets en voor achterop de fiets. Deze fietsmanden worden gemaakt door bekende kwaliteitsmerken als Basil, Trixie en Fastrider, maar er zijn ook goedkopere fietsmanden voor de hond.

>>> Tip: Kijk hier voor ruim 30 van de beste hondenfietsmanden.

Tips hondenfietsmand

  • Ben je bang dat je hond uit de fietsmand springt? Sommige hondenfietsmanden beschikken over een draadkap of draadkoepel die dat voorkomt.
  • Veel hondenfietsmanden worden geleverd met een passend kussentje. Zo'n kussen is belangrijk voor het comfort van de hond.
  • Let niet alleen op het formaat van de fietsmand, maar ook op het maximale draagvermogen. In het bovemstaande overzicht met ruim 30 hondenfietsmanden kun je onder andere op dit gewicht selecteren.
  • De meesten fietshondenmanden zijn van riet. Dit is een voor de hond comfortabel materiaal. Hondenmanden van metaal en kunststof komen ook voor maar deze zijn harder.
  • Heb je een voordrager op de fiets? Dan is het aan te raden de hondenmand voorop te plaatsen. Dan kun je de hond beter in de gaten houden.
  • Met een hond op de achterdrager rij je dan wel weer stabieler.
  • De gemiddelde prijs van een hondenfietsmand is 47 euro. Er zijn echter ook goede hondenfietsmanden onder de 35 euro. 

Kijk bij de bovenstaande hondenfietsmanden voor alle mogelijkheden en prijzen.


Zie ook
Menu :