Tips en informatie over alles voor je huisdier

Home » » Vogelbadjes voor in de tuin

Vogelbadjes voor in de tuin


Denk bij droog weer aan de vogels in de tuin. De vogels hebben het bij droog weer vaak moeilijk omdat ze lastig aan water kunnen komen. Met een vogelbadje in de tuin doe je de tuinvogels een groot plezier.


Alle vogelbadjes met hun prijs

Hieronder kijken we naar wat leuke vogelbadjes voor in de tuin. Al deze vogelbadjes zijn (met hun prijs en andere informatie) te vinden in het overzicht alle vogelbadjes. Daar vind je nog veel meer leuke vogelbadjes voor in de tuin of op het balkon.

VidaXL kunststof vogelbad


Heel populair is dit hoge vogelbadje van VidaXL. Deze lijkt gemaakt van metaal maar is in werkelijkheid gemaakt van weersbestendig kunststof. Dat is goed te merken aan de prijs. Dit vogelbad is goedkoper dan je zou denken (zie overzicht).


Een nadeel van dit kunststof is wel dat het vogelbadje erg licht is. Er worden daarom pinnen meegeleverd om het badje in de aarde vast te maken.

Esschert Design gierijzeren vogelbad

Esschert Design heeft op het oog vrijwel hetzelfde vogelbadje in zijn collectie, maar er is een groot verschil. Dit vogelbad is namelijk wel van gietijzer gemaakt.


Dit vogelbadje op hoge voet kun je in het overzicht ook in een iets donkerdere kleur vinden.

Wandschaal met haak voor vogelvoer of plant

Een tuin is niet perse nodig voor een vogelbadje. Deze schaal kun je aan de muur bevestigen. Bijvoorbeeld naast een raam of op een balkon. De wandschaal is voorzien van een haak waaraan je vogelvoer kunt hangen, maar bijvoorbeeld ook een hanging basket met een plant.Deze plantenhanger met vogelbadje is gemaakt van gierijzer met een antiek roestbruine kleur. De prijs ligt onder de 20 euro (zie overzicht voor de actuele laagste prijs).

Hangend vogelbad

Met dit hangend vogelbad kiest Esschert Design voor weer een andere manier van plaatsen. Dit vogelbadje is een schaal die je in plaats van en hanging basket aan de haak hangt. Het hangende vogelbadje is uitgevoerd in grijs metaal en heeft een doorsnede van ruim 30 centimeter.

Vogelbadje op lage voet

Bovenin hebben we al twee vogelbadjes op een hoge voet genoemd. Dit vijfde vogelbadje is op een lage voet geplaatst zodat hij goed tussen de planten of in een gazon past. Het vogelbadje van Best For Birds is gemaakt van roestbruin gekleurd gietijzer.In het overzicht met alle vogelbadjes vind je nog veel meer van dit soort lage drinkbakken en drinkschalen voor vogels. Ook van bijvoorbeeld keramiek en beton.

Kijk in het bovenaan genoemde overzicht met alle vogelbadjes voor alle prijzen, maten en specificaties van deze en andere vogelbadjes.

Menu :