Tips en informatie over alles voor je huisdier

Home » » Kattenvoer: Alleen kattenbrokken is het meest gezond voor de kat

Kattenvoer: Alleen kattenbrokken is het meest gezond voor de kat


Wil je je kat gezond houden? Geef deze dan alleen water en een kleine hoeveelheid droge kattenbrokken. Dit is het best voor de gezondheid van de kat en goede kattenbrokken bevatten alles dat een kat nodig heeft.

85 gram droge voeding per dag is voor de gemiddelde volwassen kat voldoende volgens professor Myriam Hesta een expert in dierenvoeding. Hesta gaf dit advies aan Test Aankoop (de Belgische consumentenbond), naar aanleiding van een test van Test Aankoop waarin 34 verschillende soorten droge kattenbrokken werden getest.

Het beste kattenvoer

Hill's Ideal Balance (Fresh Chicken & Brown Rice) kwam het beste uit deze Belgische test van kattenvoer. Deze kattenbrokken zijn in Nederland te koop bij ZooPlus.

Gemiddeld 85 gram kattenbrokken per dag

De exacte hoeveelheid kattenvoer die een kat nodig heeft verschillen per kat maar volgens Hesta ligt de benodigde dagelijkse hoeveelheid voor een volwassen kat op zo'n 85 gram droge brokken. Meer voer heeft de kat dan niet meer nodig, alleen wat water.

Een jong katje heeft meer energie uit voedsel nodig dan een volwassen kat om te groeien, maar een gesteriliseerde (of gecastreerde) kat heeft weer ongeveer 30 % minder calorie├źn nodig. Op de verpakking van kattenvoer wordt de dagelijkse hoeveelheid van de verschillende soorten katten aangegeven (actief, binnenkat, junior en gesteriliseerd). Hou je aan deze hoeveelheden en voer een kat niet bij met etensresten en snoepjes. Dit is voor de kat het beste!

Zie ook:

Menu :