Tips en informatie over alles voor je huisdier

Home » » Overzicht alle kattenvoer!

Overzicht alle kattenvoer!


Het is onvoorstelbaar hoeveel verschillend kattenvoer er in de winkels te vinden is. Maar wat is voor jouw kat het beste kattenvoer?


Er is kattenvoer voor binnenkatten en voor buitenkatten, voor katten van verschillende leeftijden, voor katten van verschillende rassen en specifieke kattenvoeding voor vele lichamelijk problemen die katten kunnen hebben.

Verschillende soorten kattenvoer

In het overzicht met alle kattenvoer vind je meer dan 2.000 kattenvoer producten, zowel natvoer als brokken. Dit enorme bestand kun je heel makkelijk doorzoeken en het door jou gewenste kattenvoer selecteren. Hieronder gaan we in op wat verschillende soorten kattenvoer dat je in dit overzicht tegenkomt.

Kattenvoer voor verschillende leeftijden

De behoefte aan gezonde voedingsstoffen verschilt bij katten per leeftijdsfase. Een kitten heeft een andere behoefte aan voeding dan een oude kat. In het bovenstaande overzicht met alle kattenvoer vind je voeding voor katten van alle leeftijden, maar je kunt ook de kattenvoeding voor een bepaalde leeftijdsgroep selecteren. Hierbij worden de volgende leeftijdsgroepen aangehouden.

- Kitten (tot 1 jaar)
- Junior (1-3 jaar)
- Adult (3-8 jaar)
- Senior (8+)

Kattenvoer voor buitenkat of kattenvoer voor huiskat

Ook verschilt de voedingsbehoefte van een binnenkat van die van een kat die veel buiten loopt. Deze verschillen zitten hem vaak in factoren die je niet zou verwachten. Zo zijn binnenkatten meer bezig met de verzorging van hun vacht wat effect heeft op hun ontlasting. En natuurlijk beweegt een buitenkat meer, waardoor botten en spieren meer nodig hebben, terwijl bij een huiskat juist obesitas meer op de loer ligt. 

Specifieke voeding kan lichamelijke problemen bij de kat helpen voorkomen.


Speciale dieetvoeding katten

Ook vind je in het bovenstaand overzicht kattenvoer voor een speciaal voedingsdoel, meestal gericht op lichamelijke problemen. Denk daarbij aan huidproblemen, vachtproblemen, blaasgruis en blaasstenen, maag en darmklachten, artrose, stress, voedingsintolerantie en veel meer.

In het bovenstaande overzicht met alle kattenvoeding kun je precies selecteren waar het kattenvoer aan moet voldoen en welke extra functies gewenst zijn.

Zie ook: Specialisten adviseren nat kattenvoer
Menu :