Tips en informatie over alles voor je huisdier

Home » » Konijnenhok of konijnenren van hout. De mooiste houten konijnenhokken

Konijnenhok of konijnenren van hout. De mooiste houten konijnenhokken

Aanbiedingen van een goed houten konijnenhok of konijnenren van hout.

Of je je konijn nu binnen of buiten een plekje geeft, een houten konijnenhok is altijd de mooiste en meest sfeervolle behuizing om te zien. En je hebt heel veel keuze in houten konijnenhokken, in vorm, formaat of model.


Konijnenhok met konijnenren hout

Je konijn kan leven in een villa, een flat of gewoon in een rijtjeswoning. Hier een overzicht van de beste houten konijnenhokken.


We geven je handige tips waar je op moet letten als je een nieuw houten konijnenhok koopt, en laten je zien wat er allemaal aan verschillende soorten houten konijnenhokken te koop is.
In de meeste van deze konijnenhokken kun je meer dan één konijn kwijt.

Een verplaatsbare konijnenren

Je hebt grote uitgebreide konijnenhokken, maar ook een  konijnenren. Zo'n houten konijnenhok heeft meestal de vorm van een puntdak. Het grootste deel van de konijnenren is slechts afgedekt met gaas. In dit gedeelte kan het konijn grazen, maar het konijn zit ook onbeschut.

Konijnenren verplaatsbaar

Daarom is een gedeelte van de konijnenren afgesloten. Dit is het nachtverblijf waarin het konijn droog zit en waarin hij zich veilig kan terugtrekken als hij daar behoefte aan heeft. Het nachtverblijf heeft niet alleen houten wanden maar meestal ook een houten vloer.

Konijnenkooi met benedenren

In de categorie grotere konijnenkooien valt de konijnenkooi met benedenren. Zo'n konijnenkooi begint al aardig op een huis te lijken want hij beschikt over twee verdiepingen. De slaapkamer bevindt zich daarbij op de bovenverdieping. Deze is namelijk afgesloten en is daarmee ideaal als nachtverblijf voor de konijnen.

Onderin is er veel ruimte voor de konijnen om te bewegen. Dit deel van het houten konijnenhok is grotendeels open.


Konijnenhok met ren onder

Konijnenhok zonder benedenren

Niet ieder konijn heeft de luxe van een hok met meerdere verdiepingen. Er zijn ook veel  konijnenhokken die maar uit één verdieping bestaan. Deze konijnenbungalows staan meestal wel op poten zodat je in de kooi kunt kijken als je er voor hurkt.

Ook dit soort konijnenhokken bestaan in de meeste gevallen uit twee compartimenten. Één deel van het hok is open terwijl het afgesloten compartiment als nachtverblijf dienst kan doen.


Konijnenhok buiten klassiek

Konijnenhokken als deze beschikken vaak over een schuiflade. Dankzij deze schuiflade kun je eenvoudig de bodem van het hok schoonmaken. Omdat konijnenurine een houtonvriendelijk goedje is, is deze schuiflade meestal van verzinkt materiaal  gemaakt.

In het overzicht eerder in dit artikel kun je voorbeelden vinden van al dit soort konijnenhokken. Ook vind je er de scherpste winkelprijzen.

Zie ook


Onderwerp:
Of een konijn nu binnen of buiten woont, het konijn heeft een goed konijnenhok nodig. Hier kijken we naar goede houten konijnenhokken in alle soorten. Van een eenvoudige konijnenren van hout of een eenvoudig buitenhok, tot een konijnenvilla, een ruim konijnenhok met meerdere verdiepingen.
Menu :