Tips en informatie over alles voor je huisdier

Home » » Een vliegenmasker voor paarden

Een vliegenmasker voor paarden

Vliegen en muggen hebben het vaak voorzien op het hoofd van een paard. Een paard kan zich maar moeilijk verweren tegen deze insecten. Gelukkig is er zo iets als een vliegenmasker.


Een vliegenmasker beschermt het hoofd van het paard tegen vliegen, muggen, wespen en andere insecten. Bovendien hebben paarden zie aandoeningen hebben aan hun ogen, bijvoorbeeld maanblindheid, en niet tegen licht kunnen veel profeit van een vliegenkap.

>>> TIP: Hier vind je meer dan 30 goede vliegenmaskers voor het paard.

Verschillende soorten vliegenmaskers

Je hebt vliegenmaskers die de oren van het paard bedekken en beschermen, en je hebt vliegenmaskers voor paarden die de oren vrij laten.

Het grootste verschil tussen het ene vliegenmasker en het andere is echter het feit dat sommige vliegenmaskers van doorzichtig materiaal zijn en anderen niet.

Bij de eerste soort vliegenmaskers verliest het paard het minste zicht wat voor het paard van groot belang is, want niet ieder paard accepteert zomaar een vliegenmasker.

Vliegenmasker voorkomt ontstoken ogen bij paarden

Het beschermen van de ogen van een paard is belangrijk, want je ziet helaas veel paarden die ontstoken ogen hebben door vliegen. Ook muggen kunnen het paard veel last bezorgen. Het vliegenmasker beschermt paarden hiertegen.

Kijk in het bovenstaande overzicht voor de beste vliegenmaskers voor paarden.
Menu :