Tips en informatie over alles voor je huisdier

Home » » Ruim 100 kattenluiken. Van eenvoudig tot automatisch.

Ruim 100 kattenluiken. Van eenvoudig tot automatisch.

Een kattenluik zorgt er voor dat een kat zelfstandig in en uit het huis kan lopen zonder dat de deur hoeft open te staan. Er zijn eenvoudige kattenluiken maar ook luxe kattenluiken die vanzelf openen als de kat komt aanlopen.


Wij kijken hier naar de mogelijkheden van kattenluiken. Deze luiken zijn ook bruikbaar als hondenluik voor kleine honden.

Meer dan 100 goede kattenluiken

Ben je op zoek naar een leuk kattenluik? In het overzicht met kattenluiken vind meer dan 100 kattenluiken in alle soorten.

Automatische kattenluiken

Je hebt simpele kattenluiken voor nauwelijks meer dan een tientje, maar ook intelligente kattenluiken die automatisch openen als de kat er aan komt. Deze luxe kattenluikje werken met een zendertje dat de kat om de hals draagt.

Bij de PetPorte Smart is dat laatste zelfs niet eens nog. Dit geavanceerde kattenluik herkent de kat namelijk aan zijn identificatiechip (de kat moet dus wel gechipt zijn). Alleen geautoriseerde katten kunnen naar binnen. Een lichtsensor regelt bij de Petporte Smart bovendien zelf dat het luik 's nachts naar buiten toe wordt afgesloten (als je dat wenst). De kat kan dan als het donker is niet meer naar buiten.


Doorzichtige kattenluiken

Vaak is een kattenluik van hout of kunststof, maar we zijn ook (gedeeltelijk) doorzichtige luiken. Deze kattenluiken zijn al heel mooi in een moderne gesloten door, maar helemaal in een glazen deur of in ramen. Indien je zo'n kattenluik in glas plaatst adviseren we wel installatie door een glaszetter.

Kattenluik in een schuifdeur of vliegendeur

Als je een kattenluik in een schuifdeur plaatst is het belangrijk dat deze dun is. Er zijn ook kattenluiken die in een vliegendeur geplaatst kunnen worden.

Swing levert zelfs 'poezendeuren' die geen toch doorlaten als ze open staan.

Kijk bij de bovengenoemde aanbiedingen voor alle kattenluiken in alle soorten en maten.

Zie ook:

Menu :