Tips en informatie over alles voor je huisdier

Home » » De beste hamsterkooi kopen

De beste hamsterkooi kopen

De hamster is een  klein diertje maar het stelt veel eisen aan zijn huisvesting. Een goede hamsterkooi moet ruim zijn, berekend op uitbraken van zijn kleine bewoner maar ook makkelijk schoon te maken zijn.

hamsterkooi hamster

Hier kijken we naar verschillende hamsterkooien en geven je tips voor bij het kopen van de beste hamsterkooi.

Waar koop je online een goede hamsterkooi?

Goede hamsterkooien vind je goedkoop bij de beste online dierenwinkels. Of kijk in het overzicht met meer dan 120 hamsterkooien voor de mooiste, beste en leukste hamsterkooien.


Natuurlijke leefomgeving hamster


In de natuur leeft een hamster in complexe gangenstelsels die diep onder de grond gegraven zijn. In deze gangen heeft de hamster geen last van de hitte die zijn natuurlijke leefomgeving (het Midden-Oosten) teistert. Pas 's avonds als het koel wordt komt een hamster zijn hol uit om voedsel te verzamelen.

Imiteer deze omgeving

Deze natuurlijke leefomgeving van de hamster is niet met een kooi te vergelijken. Maar je kunt de leefomgeving wel zo goed als mogelijk proberen te imiteren. Bijvoorbeeld via een dikke laag bodembedekking zodat de hamster kan graven. Hieronder nog wat tips voor bij de keuze van een goede hamsterkooi.


De grootte van een hamsterkooi

Een hamsterkooi kan eigenlijk niet groot genoeg zijn. In het belang van de hamster geldt hoe groter hoe beter. Maar het absolute minimum is 25 bij 40, al is een kooi van 30 bij 60 veel beter.

Materiaal hamsterkooi

Een houten hamsterkooi heeft als nadeel dat hout geur en vocht opneemt. Tevens kan een hamster proberen zich een weg naar buiten te knagen. Veel hamsterkooien zijn daarom van plastic of van glas.Hamsterkooi met tralies

De meest populaire kooi voor hamsters is de variant met een plastic bak met daarboven tralies. Deze hamsterkooien zijn eenvoudig schoon te maken en bieden een goede ventilatie. De tralies zitten bij een goede hamsterkooi niet verder dan 8 a 10 millimeter bij elkaar uit de buurt. Anders kan de hamster (die zich heel dun kan maken) er tussendoor ontsnappen.

Hamsterkooi van glas of doorzichtig plastic

De glazen hamsterkooi is ook populair. Hierbij zie je het diertje goed. De bakken beschermen de hamster goed tegen tocht maar let op dat ze van boven open genoeg zijn om de hamster voldoende frisse lucht te geven, De spijlen mogen weer de maximale afstand van 8 a 10 millimeter hebben.

Laboratoriumbak

De laboratoriumbak is een bekende variant op de geheel doorzichtige bak. Deze hamsterkooi bestaat uit een gesloten vrij lage bak met daarop een doorzichtige gesloten bovenkant. Helemaal bovenop zit een door een metalen rooster afgesloten opening.


Deze hamsterkooien zijn het meest makkelijk in onderhoud. Ze zijn heel eenvoudig schoon te maken en de hamster kan geen zaagsel of hooi morsen. Ook beschermt zo'n kunststof kooi de hamster tegen honden en katten.

Kijk in het bovenstaande overzicht voor meer dan 120 goede hamsterkooien tegen een scherpe prijs.
Menu :