Tips en informatie over alles voor je huisdier

Home » » Een goede bench voor een pup of volwassen hond

Een goede bench voor een pup of volwassen hond

Een bench ziet er niet altijd even vriendelijk uit. Een ijzeren kooi om de hond in op te sluiten. Maar dat valt reuze mee. Eenmaal gewend aan de bench is de bench voor de hond een veilig eigen plekje in een mensenhuis.


Vroeger ging de hond buiten in de schuur, of in het gunstigste geval in een eigen hondenhok. Tegenwoordig is de hond meer een huisgenoot. Die in ons, vaak niet al te grote, huis woont. Daar hoort een eigen plek bij.

Een bench is een eigen plekje in huis

Vooral voor pups en jonge honden is een bench een handig besloten deel voor de hond in huis. In de bench leert een jonge hond af en toe alleen te zijn. Alleen in een veilige en vertrouwde omgeving. Dat voorkomt huilen, blaffen, slopen en onzindelijkheid als je de hond even alleen moet laten. De bench is een belangrijk hulpmiddel in het opvoeden van een jonge hond.

>>> TIP: Kijk hier voor 500 aanbiedingen van mooie goede benches

De grootte van de bench

Natuurlijk moet een goede bench voldoen aan een aantal voorwaarden. De bench moet groot genoeg zijn om de hond zich te laten draaien, om op te staan en om languit te liggen. Wil je hem blijven gebruiken als de hond volgroeid is, hou dan goed rekening met de te verwachte grootte. Er zijn benches met een verplaatsbaar tussenschot te koop.

Kussen of plaid

In de bench hoort een lekker deken of een plaid. Bij pups is een lapje uit het nest van de moeder altijd zeer gewild. Kussens zijn bij pups niet aan te raden.

De bench is geen straf

Gebruik een bench nooit als strafplek. De bench moet voor een (jonge) hond een aangename plek zijn om naar toe te gaan. Hij mag het niet met straf associĆ«ren.


De bench in huis

Zet de bech in de huiskamer op een plek buiten de looproute. Maar plaats de bench wel dusdanig dat de hond goed kan zien wat iedereen doet. Zet hem op een tochtvrije plaats, maar niet te warm. Dus niet direct naast een brandende verwarming.

Benches kun je voordelig kopen bij de beste dierenwinkels met spullen voor de hond.

Zie ook

Menu :