Tips en informatie over alles voor je huisdier

Home » » Tips kopen paardendeken

Tips kopen paardendeken

Een paardendeken is een niet te onderschatten deel van de uitrusting van paard en ruiter. Paardendekens beschermen je paard of pony zomer en winter.


Daarom hier handige tips voor bij de aanschaf van een paardendeken.


Deze tips zijn afkomstig van Luba, de expert in paardendekens. Luba paardendekens zijn te koop bij de beste online winkels voor paard en ruiter.


De maat van het paardendeken

Wees niet te voorzichtig qua maat als je een paardendeken kiest. Liever een wat ruimer deken dan een te krap deken. Een te krap paardendeken kan namelijk drukplekken en kale plekken in de vacht van het paard veroorzaken. Op de website van Luba (zie hierboven) vind je een maattabel waarin je precies kunt bepalen welke maat paardendeken voor jouw paard of pony de beste is.


Het materiaal van het paardendeken

Een paardendeken heeft meer te verduren dan je misschien zou verwachten. Het is dus belangrijk dat deze van goed en sterk materiaal is gemaakt. Luba maakt zijn paardendekens dan ook van hoogwaardige sterke materialen als katoen en Oxford nylon. De sterkte en zwaarte van het materiaal van paardendekens wordt uitgedrult in Denier. Hoe meer Denier, hoe sterker. Minimaal 600 Denier is aan te raden. Boven de 1200 Denier heb je te maken met zeer sterke paardendekens.

Beknibbel niet op de prijs

Goedkoop is duurkoop. Kwalitatief mindere paardendekens zijn goedkoper, maar gaan minder lang mee waardoor ze uiteindelijk vaak duurder zijn.


Dikte van het paardendeken

De dikte van het paardendeken wordt uitgedrukt in polyfill waarde. Hoe meer polyfil, hoe warmer. Vooral bij een winterdeken is de dikte erg belangrijk. Let op, paardendekens met een vulling van 100 (minimale dikte) tot 150 (medium) zijn minder geschikt voor de winter, maar meer voor het vroege najaar of eind voorjaar. Voor de winter is minimaal 300 polyfill nodig.

Coating van het paardendeken

Naast de dikte is de coating belangrijk in de winter. De coating beschermt het paardendeken (en indirect het paard) tegen regen en vuil. Het beste zijn de paardendekens met teflon coating. Deze coating is waterafstotend en waterdicht.

Soorten paardendekens

Er zijn vele soorten paardendekens. Je hebt onder andere winterdekens, barokdekens, ponydekens, regendekens, zweetdekens, vliegendekens, staldekens, eczeemdekens en transportdekens. Op de foto's op deze pagina zie je allemaal voorbeelden.

Al deze dekens worden door Luba gemaakt. Kijk hierboven op hun website voor alle informatie, paardendekens en prijzen.
Menu :