Tips en informatie over alles voor je huisdier

Home » » 1000 artikelen voor aquarium decoratie

1000 artikelen voor aquarium decoratie


Maak je aquarium extra mooi met de beste aquariumdecoratie. Wij hebben hier circa 1000 artikelen op het gebied van decoratie van je aquarium voor je verzameld.


Aquariumdecoratie heb je in verschillende soorten. Je hebt achterwanden, maar ook ornamenten, kunstplanten en verschillende soorten bodembedekking. Hieronder vind je alle soorten decoratie voor het aquarium.

Kijk hier voor circa 1000 artikelen voor aquariumdecoratie

Aquariumwand

Het begint (of eindigt eigenlijk) met een mooie aquariumwand. Dit is een achterwand die voor een groot deel de sfeer van het aquarium bepaalt. De meest simpele aquariumwanden bestaan uit een poster met een onderwaterlandschap of (nog simpeler) uit een plaat in de juiste kleur. Maar mooier, en daarom ook populairder, zijn de 3D achterwanden die veel diepte lijken te geven. Deze 3D aquariumwanden laten het aquarium veel groter lijken dan het in werkelijkheid is. In het overzicht met aquariumdecoratie hierboven vind je heel veel mooie voorbeelden.

Planten of kunstplanten in het aquarium

En dan heb je natuurlijk planten nodig in je aquarium. Dit kunnen echte waterplanten zijn, maar ook kunstplanten. Met echte planten haal je de natuur in je aquarium, dat heeft voordelen maar ook nadelen. Echte planten helpen de filterinstallatie bij het op peil houden van de zuurstofgehalte van het water en echte aquariumplanten houden het water schoon.

Een nadeel van echte planten in het aquarium is het onderhoud. En kunstplanten blijven natuurlijk altijd mooi terwijl je dat bij echte waterplanten nog maar moet afwachten. Ook belemmeren echte planten je bij het reinigen van het aquarium omdat je heel voorzichtig moet zijn ze niet te beschadigen. Nepplanten daarentegen kunnen wel wat hebben.

Ook zijn echte planten niet altijd te plaatsen op de plek waar je wilt, en verplaatsen is vaak ook geen optie.

In het bovenstaand overzicht vind je meer dan 100 leuke kunstplanten voor het aquarium

Aquarium ornamenten

En dan zijn er natuurlijk nog de ornamenten om het af te maken. Bijvoorbeeld een gezonken scheepje, een grot, een schatkistje, een mangrove-wortel, een waterval, een kasteeltje, en veel meer. In het bovenstaand overzicht vind je er honderden!

Zie ook 
Menu :