Tips en informatie over alles voor je huisdier

Home » » Overzicht alle kattenluiken

Overzicht alle kattenluiken


Met een kattenluik bepaalt je kat zelf wanneer hij naar buiten gaat en weer binnen komt. En katten bepalen graag dingen zelf! Er zijn veel soorten kattenluiken, ook bijvoorbeeld kattenluiken met chip, mechanische kattenluiken en kattenluikjes met meerdere standen. Kijk hier voor het complete aanbod van circa 100 kattenluiken.


Een kattenluik is niet moeilijk te installeren. Let hier natuurlijk wel even op bij aanschaf en kijk ook goed naar de maar van kattenluik.

Hier vind je een overzicht met circa 100 goede kattenluiken

Kattenluik met chip

Leuk zo'n kattenluik, maar op de kat van de buren zit je misschien helemaal niet te wachten. Dit kan worden opgelost met een kattenluik met chip. Deze identificatie zorgt ervoor dat het luikje zich alleen voor je eigen kat opent. Is je kat gechipt? Dan kan de bestaande chip daarvoor worden gebruikt. En anders kan er een chip in een halsbandje worden geplaatst. Deze kattenluiken zijn compatibel met alle gangbare microchips voor identifcatie van huisdieren.

Kattenluik met magneet

Je hebt kattenluiken die open en dicht klappen maar verder los hangen. Hou er wel rekening mee dat deze kattenluiken verschrikkelijk kunnen tochten. Dat kan voorkomen worden als het kattenluik beschikt over een magnetische sluiting. Deze sluiting is licht genoeg om door de kat geopend te worden bij het naar binnen of buiten stappen, maar is sterk genoeg om daarna meteen tochtdicht te sluiten.

De meeste kattenluiken beschikken over zo'n magneetsluiting.

Kijk hierboven voor circa 100 kattenluiken van topmerken als PetSafe, Staywell, Sureflap en Cat Mate. Heel aantrekkelijk geprijsd, en met een mooie vormgeving. Je wilt immers ook geen lelijk luik in je deur hebben zitten.

Zie ook:
Menu :