Tips en informatie over alles voor je huisdier

Home » , » De beste drinkfonteinen katten en honden

De beste drinkfonteinen katten en honden


Met een drinkfontein biedt je katten en honden altijd schoon drinkwater aan. Bovendien stimuleert een goede drinkfontein de kat en hond ook om te drinken. Vooral bij katten kan dat wel eens nodig zijn, omdat ze anders te weinig drinken. Hier de beste drinkfonteinen voor katten en honden.


Op de website TestResults.nl vind je een overzicht met de beste drinkfonteinen voor kat en hond. Je vindt daar goede drinkfonteinen die zorgen voor gezond schoon water, ook gedurende lange tijd, en die er voor zorgen dat katten en honden voldoende water tot zich nemen.

Waarom een drinkfontein?

Met een drinkfontein zorg je er voor dat er voor honden en katten altijd fris drinkwater beschikbaar is. Het water in een drinkfontein is continue in beweging door een pompje en blijft daardoor zuurstofrijk en fris. Een filter zorgt er daarbij voor dat het water ook continue schoongemaakt wordt.

Maar vooral voor katten heeft een drinkfontein nog een tweede belangrijke functie. Van nature zijn katten niet van die drinkers. Dat komt omdat ze in de natuur veel vocht van hun prooi binnen krijgen. Een huiskat die veel droogvoer eet kan echter te weinig vocht binnenkrijgen, en dat kan zich uiten in diverse lichamelijke problemen. Uitdroging, maar ook blaasgruis, problemen met de nieren en urineweg problemen zijn voorbeelden van medische problemen die katten en honden kunnen krijgen als ze te weinig drinken.

Een drinkfonteintje zorgt voor een continue stroom aan vers water in de vorm van een fontein of waterval (meestal kun je kiezen). Dit wekt bij katten en honden nieuwsgierigheid op en stimuleert ze tot drinken. Na het beschikbaat stellen van een drinkfontein gaan katten vaak meer drinken.

Voor kat en hond

 De beste drinkfonteinen beschikken vaak over drie standen waaruit je kunt kiezen. Fontein, waterval en bubbelend water (een combinatie van die twee). Katten geven vaak de voorkeur aan de waterval en honden geven vaak voorkeur aan het bubbelend water. De fontein geeft het beste resultaat als de kat of hond wat angstig of voorzichtig is, bijvoorbeeld als de drinkfontein nog nieuw is voor het beestje.

In het bovenaan genoemde overzicht van beste drinkfonteinen volgens TestResults.nl kun je zien wat de beste drinkfonteinen voor katten en honden zijn

Zie ook:

Foto: CatIt drinkfontein
Menu :