Tips en informatie over alles voor je huisdier

Home » » Biologisch afbreekbare poepzakjes

Biologisch afbreekbare poepzakjes


Als dierenliefhebber ben je natuurlijk ook natuurliefhebber. En als hondenbezitter wil je anderen niet opzadelen met een hondenpoep probleem. Daarom zijn biologisch afbreekbare poepzakjes een goede tip voor iedere verantwoorde eigenaar van een hond.


Deze milieuvriendelijke poepzakjes zijn namelijk niet veel duurder dan gewone plastic hondenpoepzakjes, maar ze zijn volledig biologisch afbreekbaar en composteerbaar. Deze poepzakjes zijn namelijk gemaakt van maiszetmeel. Zo voorkom je vervuiling door afvalverbranding of plasticsoep in de oceaan omdat de zakjes "aan de wandel gaan".

Aan de functionaliteit van de afvalzakjes merk je niet dat je met een biologisch afbreekbare variant te maken hebt. Je koopt ze in rollen met 15 zakjes met een perforatierand tussen de poepzakjes. ook het gebruik is hetzelfde als bij een plastic poepzakje Je doet ze als een handschoen om je hand, pakt de hondendrol op en draait het zakje om en sluit deze.


De zakjes passen in iedere gangbare dispenser voor hondenzakjes. Zowel de afwikkelrol als de verpakking zijn gemaakt van recyclebaar karton, dus ook dat belast het milieu niet.

Kijk bij de eerder genoemde link voor deze biologisch afbreekbare poepzakjes met een hoge online korting.

Zie ook: Meer tips hond
Productselectie: Zooplus
Menu :