Tips en informatie over alles voor je huisdier

Home » » Beste rijlaarzen, dressuurlaarzen en springlaarzen

Beste rijlaarzen, dressuurlaarzen en springlaarzen

Goede rijlaarzen zijn van groot belang bij het paardrijden. Of je nu aan dressuur of aan springen doet, of als je gewoon recreatief wilt paardrijden, een paar goede rijlaarzen zijn hun geld waard.

 Foto: Covalliero rijlaarzen


Wij kijken hier naar de kenmerken van verschillende rijlaarzen, zoals dressuurlaarzen en springlaarzen, en wijzen je de weg naar de beste en goedkoopste aanbieders van rijlaarzen.

Rijlaarzen

Rijlaarzen voor het paardrijden zijn meestal gemaakt van leer of rubber. Voor rubberen laarzen wordt uit kostenoogpunt gekozen, maar de beste rijlaarzen zijn van leder. Als je kiest voor goedkope rubberen rijlaarzen, dan kun je het beste rijlaarzen nemen met een voering aan de binnenkant. Dit is beter voor de temperatuur in de rijlaars.

Een rijlaars heeft een hoge schacht die doorloopt tot aan de knie. Vaak beschikt een rijlaars over een ritssluiting zodat deze makkelijker aan en uit te trekken is. Meestal zijn rijlaarzen zwart maar andere kleuren komen ook voor.

Dressuurlaarzen

Dressuurlaarzen zijn vaak gemaakt van runderleer. Een dressuurlaars heeft een hoge schacht. Kenmerkend voor de dressuurlaars is de dressuurboog aan de buitenzijde van de knie. Bij deze dressuurboog loopt het leer hoger door en eindigt in een ronding (een boog). Omdat de laarzen lang zijn beschikken ze vaak over een ritssluiting aan de achterzijde of binnenvoorzijde.

Springlaarzen

Omdat een ruiter tijdens het springen van het paard meer met zijn benen buigt dan een dressuurruiter doet is soepel leer van belang bij een springlaars. Daarom wordt er meestal gebruik gemaakt van kalfsleer.

Ook is de knieholte van deze laars meer uitgesneden voor een betere bewegingsvrijheid. De ritssluiting van de springlaars zit meestal aan de achterzijde van de laars. Eventuele veters op een rijlaars zitten er alleen voor het mooi op.

Merken rijlaarzen

Populaire merken rijlaarzen zijn Petrie, Lipica Western, Cavallo, Covalliero, Derby, Parlanti, Königs, Ariat en Aigle. Kijk in het hier boven genoemde overzicht voor meer informatie en de prijzen.
Menu :