Tips en informatie over alles voor je huisdier

Home » » Anti trek tuigen. Tuigjes om trekken te voorkomen

Anti trek tuigen. Tuigjes om trekken te voorkomen

Een bekend probleem bij het wandelen met de hond is het trekken van de hond aan de lijn. In hun enthousiasme willen veel honden, of ze nu jong of oud zijn, wel eens gaan rukken aan de lijn. Dit kan het plezier van het wandelen voor het baasje erg teniet doen.


Hoe kun je je hond afleveren dat hij aan de lijn gaat trekken? En als het trainen niet lukt, wat zijn dan de andere mogelijkheden? Hier wat handige tips.

Niet meegaan in het trekken van de hond

De hond gaat meestal aan de lijn trekken omdat hij een doel voor ogen heeft en daar zo snel mogelijk naar toe wil. Wat helemaal fout is, is hierin meegaan. Door zelf ook harder te gaan lopen als de hond aan de lijn trekt beloon je het dier en daarmee stimuleer je het trekken. De hond zal in de toekomst steeds meer en harder gaan trekken.

Blijf stilstaan als de hond gaat trekken

Doe dus het tegenovergestelde en stop juist. Blijf even stilstaan, laat de hond even wachten, en ga dan pas weer lopen. Herhaal dit iedere keer als de hond aan de lijn gaat trekken. De hond zal op een gegeven moment doorkrijgen dat hij met trekken het tegenovergestelde bereikt en hij zal het trekken zelf proberen te voorkomen.

Een andere manier om de hond te trainen is hem leren naast je te lopen. Door de hond te aaien, vriendelijk toe te spreken en te belonen met voedsel als deze naast je loopt zal deze bij je blijven, met de riem niet aangespannen. De hond zal niet aan de lijn gaan trekken.

Hulpmiddelen tegen trekken hond

Lukt het niet om de hond het trekken af te leren? Dan kun je nog hulp zoeken bij de hulpmiddelen die er te koop zijn.

Anti-trek tuig

Bekend en effectief op dit gebied zijn de anti trek tuigen. Met deze trek tuigen kun je de hond makkelijk corrigeren en is het trekken voor de hond zelf niet aangenaam. Gebruik echter als je je hond lief hebt geen prikbanden of wurghalsbanden. Deze anti trek tuigen zijn gebaseerd op pijn en dus dieronvriendelijk. Bovendien helpen ze slecht omdat de hond alleen maar weg wil komen van de pijn en dus harder gaat trekken.

De beste anti-trek tuigen hond

Kijk voor goede anti trek tuigen bij de aanbiedingen van de beste online dierenwinkels om spullen voor de hond te kopen of kijk in het overzicht van alle goede anti-trek tuigen.Zie ook
Foto's: Halti Harness en Gentle Leader

Menu :