Tips en informatie over alles voor je huisdier

Home » , » Buitenrennen voor konijnen en andere knaagdieren

Buitenrennen voor konijnen en andere knaagdieren

Konijnen lopen graag buiten, en met een buitenren is dat geen enkel probleem. Met een goede buitenren kunnen konijnen en andere knaagdieren veilig buiten zijn, zonder kans op ontsnappen.


Je hebt buitenrennen (ook wel konijnenrennen genoemd) in tal van soorten. Het varieert van een eenvoudig metalen hekje tot aan uitgebreide buitenrennen van hout en ijzerdraad, soms wel van meerdere verdiepingen.

Bij de laatste categorie konijnenrennen is het verschil tussen een ren en een konijnenhok niet altijd even scherp. Hier kijken we naar echte konijnenrennen voor in de tuin.

Kijk hier voor de aanbiedingen van alle konijnenkooien en konijnenrennen

Een eenvoudige tijdelijke buitenren

De meest eenvoudige en goedkope buitenren bestaat uit niet veel meer dan een metalen hekwerk dat makkelijke in te vouwen en weg te bergen is. Deze vorm van een buitenren is dan ook bedoeld voor incidenteel gebruik. I

s het mooi weer dan haal je de ren tevoorschijn en plaats je deze in de tuin. Het konijn, de cavia of andere knaagdier wordt uit zijn hok gehaald en in de buitenren gezet. Wordt het avond of wordt het weer slechter dan kan het konijn terug in zijn konijnenhok en kan de buitenren weer worden opgeborgen.


Zo'n tijdelijke buitenren is ideaal voor mensen met een kleine tuin die te weinig ruimte hebben om een vaste konijnenren te plaatsen.

Een nadeel van deze buitenrennen is dat ze vaak geen bescherming tegen felle zon bevatten. Je zal ze dan dus in de schaduw moeten zetten of er een apart konijnenhokje in moeten plaatsen zodat het konijn of de cavia in de schaduw kan zitten. Maar je ziet ook steeds vaker van dit soort tuidelijke verplaatsbare buitenrennen die voorzien zijn van een schaduwdoek. Zo kan het konijn altijd de schaduw opzoeken als hij dat wil.

Houten buitenren

Naast de konijnenrennen die alleen van metaal of gaas zijn gemaakt zijn er ook buitenrennen die voor een groot deel uit hout bestaan. Zo'n konijnenren is steviger en mooier om te zien, maar het zijn wel een soort vaste kooien die je niet zo makkelijk wegbergt als de buitenrennen die opvouwbaar zijn.

Een houten buitenren zien er vaak uit als een konijnenhok maar de bodem is open zodat het knaagdier toch gras kan eten en in het gras kan spelen. Soms is in zo'n konijnenren zelfs een binnenhuisje opgenomen en/of is de buitenren voorzien van een dak.


Kijk in het bovenstaande overzicht van aanbiedingen van goede buitenrennen voor de mooiste konijnenrennen tegen de laagste prijzen.

Zie ook
Menu :