Tips en informatie over alles voor je huisdier

Home » » Nat kattenvoer beter dan droge brokken

Nat kattenvoer beter dan droge brokken


Nat kattenvoer is het voer dat het het meest in de buurt komt van het voedsel dat katten in de natuur zouden eten. Droge brokken zijn veel onnatuurlijker en zeker niet beter.

Droge brokken zijn niet gezonder

Dit blijkt uit een artikel van de Consumentenbond, te lezen in de Consumentengids juni 2016. Veel kattenbaasjes denken dat droge brokken beter en gezonder zijn, maar die zijn vooral makkelijk in het gebruik. Natte brokken komen veel meer in de buurt van de muizen, vogels en andere prooidieren die katten in de natuur eten. Het is ook helemaal niet slecht als kattenvoer slachtafval bevat. Die organen en andere resten eten ze immers ook in de natuur.

Granen niet goed voor een kat

Als er granen in het kattenvoer zitten is dat eigenlijk veel slechter. Katten zijn van nature namelijk vleeseters en de fabrikanten voegen de granen alleen maar toe omdat dat zo lekker goedkoop is.

Tip: Kattenvoer koop je goedkoop online bij deze aanbevolen dierenwinkels.

Droge brokken.... te droog

Droge brokken, de naam zegt het al, zijn vrij droog. 10% van de droge brokken bestaan uit water. Bij nat voer (de naam zegt het wederom) is dat 80%, evenveel als een prooidier. Als een kat alleen droge brokken eet krijgt hij te weinig vocht binnen zodat de kat flink wat moet drinken. En dat is een kat niet gewend. Droge brokken zijn dus te droog om als volwaardige maaltijd te geven.

Melk is slecht voor een kat
Om het vocht aan te vullen geven veel mensen de kat melk, maar dit is absoluut niet gezond. Een kat wordt na het spenen namelijk lactose-intolerant. Ze kunnen de melksuikers niet meer verteren waardoor de kat diarree kan krijgen. Er is daarom speciale kattenmelk te koop met geen of weinig melksuiker maar water blijft beter voor een kat.

Zie ook:
Menu :