Tips en informatie over alles voor je huisdier

Home » , » Informatie: Huisdierverzekering voor hond of kat

Informatie: Huisdierverzekering voor hond of kat


Medische zorg voor huisdieren als honden en katten kan heel duur zijn. Denk bijvoorbeeld aan een noodzakelijke operatie. Je wilt je hond of kat graag de behandelingen en operaties geven die nodig zijn, maar soms zijn deze peperduur. Wel eens gedacht aan een huisdierverzekering?

Huisdierverzekeringen zijn er vooral voor katten en honden. De hond en de kat zijn vaak een geliefd deel van het gezin en je wilt ze dan ook de medische zorg geven die daar bij past. Maar honden en katten vallen niet onder de zorgverzekering. Deze huisdieren hebben hun eigen zorgverzekering nodig, een huisdierverzekering.

Wat is een huisdierverzekering?

Een huisdierverzekering is een zorgverzekering voor dieren. Het gaat om medische kosten, verwar een huisdierverzekering niet met een aansprakelijkheidsverzekering. De schade die je huisdier maakt valt onder de particuliere aansprakelijkheidsverzekering.

De huisdierverzekering dekt de medische kosten zoals de kosten van een dierenarts na een ongeval, operaties, chippen en sterilisatie. Wat er precies gedekt wordt verschilt per huisdierverzekering. Kijk bij de goede huisdierverzekeringen voor goede verzekeringen voor je hond of kat.

Naast de kosten voor de dierendokter / dierenarts dekt de huisdierverzekering soms ook andere zaken zoals bijvoorbeeld de kosten voor een advertentie bij een weggelopen huisdier bij Inshared. Maar dit zijn extra's. Het gaat bij een huisdierverzekering om de kosten van behandelingen. De kosten die vaak zo duur zijn. Met een huisdierverzekering kun je de hond of kat toch de benodigde zorg geven.

Kijk bij bovengenoemde beste huisdierverzekeringen voor alle informatie over enkele goede verzekeringen voor hond en kat.
Menu :