Tips en informatie over alles voor je huisdier

Home » » Drinkfontein voor de kat. Voorkomt kwalen.

Drinkfontein voor de kat. Voorkomt kwalen.


Een drinkfontein is een hulpmiddel dat een kat tot drinken aanzet. Dat is belangrijk want  katten zijn gevoelig voor blaasziektes en nierproblemen als ze niet genoeg drinken.

Waarom een drinkfontein voor de kat?

Veel katten drinken uit zichzelf te weinig en kunnen daardoor kwalen krijgen of zelfs te maken krijgen met uitdrogingsverschijnselen. Deze katten hebben een beetje stimulatie nodig om genoeg te drinken. Een drinkfontein voor katten zorgt voor deze stimulatie.

Een drinkfontein pompt het drinkwater rond waardoor er continue een straaltje water beschikbaar is. Dit trekt de aandacht van de kat en verleidt hem of haar tot drinken. Geen kat kan deze verleiding weerstaan. Niet voor niets adviseren veel dierenartsen een drinkfontein.

Wat voor drinkfonteinen zijn er?

Kijk in het overzicht goede drinkfonteinen voor ruim 25 goede drinkfonteinen voor de kat. Hier vind je onder andere de beste drinkfonteinen van Cat-it, PetSafe, Maelson, Cat Mate, Brilliant Cat en Trixie.

Vers water

Ververs één keer per dag het water in de drinkfontein en de poes of kater heeft de hele dag en nacht vers water. Door het constante rondpompen blijft het water fris en zuurstofrijk. Een filter haalt eventueel vuil uit de waterstroom. Het wordt geadviseerd dit filter één keer per maand te vervangen of te reinigen.

Goedkoop een goede drinkfontein kopen

Kijk bij de aanbevolen online dierenwinkels voor de kat voor winkels waar je goedkoop een goede drinkfontein voor je kat (of hond) kunt kopen.

Zie ook:
Menu :