Tips en informatie over alles voor je huisdier

Home » » Onderhoud leren paardrijlaarzen

Onderhoud leren paardrijlaarzen


Je mooie paardrijlaarzen wil je natuurlijk zo lang mogelijk goed en mooi houden. Daarom hier wat tips en informatie voor het onderhoud van leren paardrijlaarzen.

Goedkoop rijlaarzen en benodigdheden kopen

Alle hier onder benodigde middelen maar ook de paardrijlaarzen zelf kun je het best kopen bij de aanbevolen ruiterwinkels. Daar koop je alle benodigdheden tegen de laagste prijs en heb je heel veel keuze.

Schoencreme voor lang mooie paardrijlaarzen

Lederen paardrijlaarzen mag je nooit schoonmaken met leerolie, leervet of zadelzeep. Hiervan wordt het leer namelijk dof. Wat je wel mag gebruiken is een goede schoencrème of een speciaal reinigingsmiddel voor rijlaarzen. Geef de crème de tijd om in te trekken.

Schoencrème geeft het leer een goede voeding. Dat is de reden dat je de crème moet laten intrekken. Voor het uitpoetsen kun je het best een zachte borstel of doek gebruiken die je alleen hiervoor gebruikt. Om ze mooi te laten glimmen is er een huismiddeltje, namelijk het opwrijven met een oude pantykous.

Dagelijks onderhoud van paardrijlaarzen

Voor het dagelijks onderhoudt van de paardrijlaarzen geldt dat je deze na het rijden afneemt met een (licht) vochtige doek. Zo verwijder je het zweet en vuil van de laars. Daarna wrijf je de paardrijlaars schoon en droog met een droge poetslap.

Zoals alle leren laarzen en schoenen mogen rijlaarzen absoluut niet bij een verwarming of kachel te drogen worden gezet. Want dan droogt het leer uit. Ook mag je ze nooit in een plastic zak wegbergen of ze in een afgesloten ijzeren kast bewaren. Als de laars van binnen nat is kun je deze drogen door een gekreukelde krant in de rijlaars te doen.

Voor het mooi houden van je lederen paardrijlaarzen zijn laarzenspanners onontbeerlijk. Deze laarzenspanners koop je, evenals de schoencrèmes, bij de boven genoemde aanbevolen ruiterwinkels.
Menu :