Tips en informatie over alles voor je huisdier

Home » » Konijnenren (buitenren konijn)

Konijnenren (buitenren konijn)


Niet iedereen heeft een buitenhok voor een konijn. Veel konijnen leven binnenshuis. Maar misschien wil je bij mooi weer je konijn toch wel eens naar buiten doen. Een konijnenren is dan een handige optie.


Een konijnenren hoef je namelijk niet continue buiten laten staan. Er zijn veel buitenrennen voor het konijn die bestaan uit eenvoudige rooster-panelen die je makkelijk met elkaar kunt verbinden. Zo bouw je in één of twee minuten een buitenren op waar je maar wilt. Ideaal om je konijn even te luchten of van het mooie weer te laten genieten.

Kijk bij de aanbiedingen van konijnenrennen voor alle mogelijkheden en prijzen.

Veel vrijheid bij het kiezen van de beste konijnenren

Zo'n buitenren kun je net zo groot maken als je wil. De meeste konijnenrennen zijn achthoekig en ruim 60 bij 60 centimeter groot. Maar je kunt meerdere rennen aan elkaar koppelen en zo iedere vorm en iedere grootte die je wil bereiken.

Boon konijnenren


Een bescherming aan de bovenkant tegen roofvogels

Je hebt dit soort buitenrennen voor het konijn met en zonder dak. Bij dak moet je dan niet denken aan een gesloten houten dak maar aan rooster of  beschermnet aan de bovenkant. Dit net voorkomt dat het konijn niet aan de bovenkant kan ontsnappen (als de ren niet hoog genoeg is), maar ook dat roofvogels het konijntje niet kunnen pakken. Zo'n bescherming is dus wel belangrijk als je zelf niet in de buurt van de konijnenren bent. Vooral als je in een gebied woont waar roofvogels voorkomen, zoals in een bosrijk gebied.

Sommige konijnenrennen worden met een net of bovenrooster geleverd, maar je kunt ook losse netten kopen.

Kerbl konijnenren met beschermdoek

Ook voor kippen en andere dieren

Dit soort buitenrennen voor het konijn zijn ook geschikt voor andere knaagdieren of kippen, mits ze natuurlijk niet door de spijlen van de ren passen.

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen voor de beste van dit soort buitenrennen tegen de laagste prijs.

Zie ook
Menu :