Tips en informatie over alles voor je huisdier

Home » » Vogels: Tips drinkbak en voerbak

Vogels: Tips drinkbak en voerbak

Een drinkbak en voerbak voor een vogel lijkt zo'n simpel voorwerp. Maar kijk uit, parkieten en andere kleine vogels zijn erg kwetsbaar voor bacteriën. Een goede hygiëne is dus bij drinkbakken en voerbakken voor vogels letterlijk van levensbelang.


Hier vind je enkele nuttige tips met betrekking tot de drinkbak en de voerbak van vogels.
  • De beste plek voor de voerbak van een vogel is aan de buitenkant van de kooi. Zo voorkom je dat er uitwerpselen in vallen.
  • Als je de voerbak aan de binnenkant hangt zorg dan dat deze een afdakje heeft.
  • Drinkwater mag je nooit in een open bak geven. Dan gaat de vogel er in badderen, en dat is erg slecht voor de waterkwaliteit. Wij adviseren een drinkflesje met een kogel in het drinkpijpje.
  • Maak een drinkbakje of flesje minimaal 1 x per week goed schoon met een afwasmiddel. Ze zijn een bron van bacteriën waarvan de vogel ziek kan worden. Spoel ze wel goed na.
  • Door het kraanwater wat aan te zuren met appelazijn of citroenzuur is het beter voor de gezondheid van parkieten en andere vogels. Bacteriën en micro-organismen houden niet van zuur. Zoutzuur wordt ook gebruikt, maar daar houden wij niet zo van.

Een goede drinkbak of voerbak voor vogels

Ben je op zoek naar een goede drinkbak of voerbak voor je vogel, kijk dan bij de beste online dierenwinkels voor vogel artikelen of bij het overzicht van leuke vogelvoerbakken en vogeldrinkbakkenZie ook
Menu :