Tips en informatie over alles voor je huisdier

Home » » Krabton of krabpaal?

Krabton of krabpaal?


Een krabton is een variant op de krabpaal. Veel mensen kiezen liever voor een krabton omdat die er wat mooier (en vooral neutraler) uitziet dan een krabpaal. Een krabton neemt door zijn vorm meestal wel iets meer ruimte in, maar (afhankelijk van de kat) kan de krabton naast de krabpaal ook de kattenmand vervangen.


Hier vind je alle krabtonnen

Kraptonnen kunnen er heel leuk uitzien. Kijk maar in het overzicht met alle krabtonnen. Ze zijn te koop in een wat neutrale vormgeving, die wel eens heel leuk in je interieur zou kunnen staan, maar ook in een meer uitgesproken design, met bijvoorbeeld in het oog springende teksten.De meeste van deze krabtonnen hebben een cilinder-vorm. Via één, twee of drie openingen kan de kat naar binnen. Soms bestaan ze ook uit boven elkaar geplaatste kubussen. De meest gangbare doorsnee in de breedte bedraagt 40 a 50 centimeter. De hoogte loopt sterk uiteen, net als bij een krabpaal.


Het nut van een krabton

Een krabpaal of krapton in huis is sterk aan te raden omdat een kat zijn nagels wil / moet scherpen, en dat kan de kat beter aan zo'n paal of ton doen dan aan je interieur. Een krabton heeft daarnaast het voordeel dat hij kan voldoen als relaxplek voor de kat. Deze kan zich als hij wil in de ton terug trekken.

Kijk in het bovenstaand overzicht voor alle krabtonnen en hun prijzen.

Zie ook:


Menu :