Tips en informatie over alles voor je huisdier

Home » » Beste konijnenkooi: Dit zijn goede konijnenkooien

Beste konijnenkooi: Dit zijn goede konijnenkooien

konijnenkooi

Ben je op zoek naar de leukste of beste konijnenkooi voor je konijn? Hier vind je enkele van de leukste en beste konijnenkooien.


Het betreft konijnenkooien voor binnen. Alle details en de prijzen van deze kooien voor het konijn of andere knaagdieren vind je in het overzicht met alle goede konijnenkooien. Daar vind je in totaal meer dan 100 kooien voor het konijn voor binnen.

Zie ook:

Hieronder zie je een paar leuke konijnenkooien voor in huis. Kijk in het overzicht met alle goede konijnenkooien voor de maten, specificaties en prijzen.

Traditionele konijnenkooi

Een simpel maar functioneel konijnenkooi van Skyline. Deze kooi is een meter lang, maar dit soort kooien kom je in het overzicht in alle maten tegen. Deze traditionele konijnenkooi is de meest verkochte kooi in Europa. Niet alleen voor het konijn, maar ook voor een cavia.


beste konijnenkooi traditioneel


De kooi is zowel aan de bovenkant als aan de voorkant te openen zonder dat het bovenstuk van de bak gehaald hoeft te worden. Deze versie van de traditionele konijnenkooi wordt geleverd met een metalen voederruif voor in de konijnenkooi / caviakooi.

Kijk voor alle varianten in het bovenstaande overzicht met goede konijnenkooien.

Dubbele konijnenkooi

Voor meer ruimte is een dubbele konijnenkooi erg handig. Deze konijnenflat kost namelijk niet meer vloerruimte omdat de extra ruimte een niveau hoger is geplaatst. De hieronder afgebeelde versie is van het merk Ferplast.

konijnenflat


Deze Ferplast konijnenkooi met twee verdiepingen is extra stevig door het toepassen van sterke hoekstrips. De konijnenkooi / hamsterkooi is zo ontworpen dat hij ook als twee losse kooien gebruikt kan worden. Bij de hier afgebeelde kooi worden accessoires als een trap, plateau, voerbak, ruif en drinkfles allemaal meegeleverd.

In het bovenstaande overzicht zijn nog meer van dit soort konijnenkooien van twee verdiepingen te vinden.


Houten konijnenkooi voor binnen

De meeste konijnenkooien van binnen zijn gemaakt van kunststof. Onderstaande houten konijnenkooi van Ferplast is een uitzondering. Deze houten konijnenkooi van hout wordt als een soort Ikea pakket geleverd. Je moet hem dus wel even zelf in elkaar zetten. De binnenbak is overigens wel van kunststof, want anders gaat het in huis naar urine stinken.

konijnenkooi hout


De hier getoonde versie is 120 centimeter breed, maar deze houten konijnenhokken zijn in verschillende maten te koop. Het hout is afkomstig van bossen die op een verantwoorde manier worden beheerd.

Houten konijnenvilla

Kijk ook eens naar onderstaande luxere variant op bovenstaande houten konijnenkooi / caviakooi van Ferplast. De versie hieronder is voorzien van een hoger gelegen huisje waarin het konijn zich kan terugtrekken. Dit huisje kan aan de bovenkant worden geopend zoals je op de foto ziet.

konijnenvilla


Tip: Kijk hier voor meer houten konijnenhokken.

Kijk in het overzicht van goede konijnenkooien voor deze en andere knaagdierenkooien. Vaak zijn deze ook geschikt voor andere dieren zoals cavia's, ratjes, muizen, chincilla's en hamsters.

Zie ook
Menu :