Tips en informatie over alles voor je huisdier

Home » , » Hoe werkt een vlooienband?

Hoe werkt een vlooienband?


De eigenaren van honden en katten kennen het probleem wel, en hun huisdieren helemaal. Vlooien! Gelukkig bestaat er zoiets als een vlooienband. En die werken prima. Maar hoe werkt een vlooienband eigenlijk?

Vlooien zijn nare beesten. Ze drinken het bloed van je hond of kat en daarvoor prikken ze een klein gaatje in de dierenhuid. Dat zou niet zo erg zijn, als ze er meteen niet een stofje in zouden spugen. Dit stofje voorkomt dat het bloed stolt waardoor het geprikte gaatje weer dicht gaat voor de vlo klaar is met drinken. Maar dit stofje veroorzaakt ook de bult en de jeuk.

Gelukkig kun je bij de dierenwinkel een vlooienband kopen .Kijk in het overzicht met alle vlooienbanden voor alle mogelijkheden en prijzen.

Hieronder zie je een video met alle informatie over de vlooienband uit het jeugprogramma Klokhuis.

Zo werkt een vlooienband

Een vlooienband werkt niet met een stinkende stof zoals veel beschermingsmiddelen tegen insecten, maar via een gifstofje. Dat klinkt ongezond, maar dat geldt alleen voor de vlo. Honden, katten en mensen hebben geen last van deze gifstof.

Het gif zit in de halsband en wordt via de vacjt of het vet in de huid over het hele lichaam verspreidt. De hond of kat krijgt als het ware een beschermlaagje. Het kan wel een paar dagen duren voor de gifstof overal op de huid zit. Maar als dat eenmaal het geval is maakt het niet meer uit waar de vlo zich op je hond of kat bevindt. De vlo gaat dood.

Zo maken ze een vlooienband

In de Raalte staat een fabriek van Beaphar waar ze 14 miljoen vlooiebanden per jaar maken. In de video hierboven kun je zien hoe dat maken van vlooienbanden in zijn werk gaat.
Menu :